NIEUWS EN WEETJES OVER GEZONDE SNACKSKwalen en gedrags-problemen bij kinderen veroorzaakt door suiker(verslaving)

Kinderen houden van snoep en zoetigheid, maar we weten allemaal wel dat geraffineerde suiker (wit en bruin) de meest voorkomende oorzaak van tandbederf (bij kinderen) is.
Maar wist u bijvoorbeeld ook dat overmatig suikergebruik de schoolresultaten kan beïnvloeden en tot lusteloosheid of juist extra drukte, hyperactiviteit kan leiden? Gevolg: concentratiestoornissen en geïrriteerde kinderen.
 
Bovendien is obesitas(overgewicht) onder kinderen een steeds groter probleem aan het worden.
Suiker heeft met name op kinderen, ook nog eens een verslavende werking
En dan te bedenken dat de suiker-industrie die slechte suiker-producten ook nog eens agressief in reclames onder de aandacht van kinderen en jongeren brengt... kijk ook maar eens bij de supermarkt als u met uw kind in de rij bij de kassa staat. Op kinderhoogte staan daar allerlei lekkernijen voor kinderen juist op die plek en vaker daar zullen ouders snel ja tegen het kind zeggen (lange rij, veel aandacht aan een jengelend zeurkind wil geen enkele ouder)

Hoe minder suiker je kind binnenkrijgt, des te minder de drang ernaar zal worden. Het is zaak zo jong mogelijk je kind niet aan suiker te laten wennen of anders belangrijk om de cirkel snel te doorbreken.

Veel kwalen waar kinderen mee kampen (zowel lichamelijk als geestelijk alsook gedragsproblemen) zijn op te lossen door je kind suikervrij te laten eten.

Maar hoe doe je dat nou precies? Dat is niet zo makkelijk want in veel eetbare producten zit suiker verwerkt zonder dat we het weten omdat we het domweg ook niet verwachten. Wie verwacht nou bijvoorbeeld dat in verschillenden soorten ketchup (heel veel) suiker zit? Maar ook in andere sauzen zit vaak suiker verwerkt zonder dat we het beseffen. Daarnaast is suiker ook een probleem op school (uitdelen) en ook op kinderfeestjes.
Drankjes als cola of andere drankjes zitten boordevol suiker. Ouders zouden meer met de schooljuf of meester het gebruik van suiker aan moeten kaarten zodat er meer aandacht aan gegeven kan worden. Eigenlijk is het ook niet zo verstandig je kind mee te nemen als je boodschappen doet maarja het kan vaak niet anders. Je kunt met je kind afspraken maken: "als jij lief bent in de winkel en niet zeurt om snoepjes ed dan krijg jij als we thuis zijn...." etc

Niet makkelijk maar het zijn kleine beetjes die kunnen helpen. Er moet namelijk wel wat tegenover staan als je verkapt :"NEE" wilt zeggen. Een kind moet een beloning ergens van inzien zonder het gevoel te krijgen dat het kind iets geweigerd is.
 
Veel ouders en kinderen hebben al baat gehad bij de cursus Suikervrije Kinderen.
Een unieke, zeer effectieve on line cursus door voedingscoach Sharon Numan. Met begeleiding, tips, recepten, informatie, een overzichtelijk E-book, antwoorden op vragen n als extra bonus een E-book met vol met suikervrije Smoothies, Sappen en IJsjes ter waarde van 17,95!

Ga naar deze site voor cursus-informatie wbt suikervrij leven voor uw kind.Share |

Vorige paginaUITGELICHT:

BOEK-tip

Zeer interessant boek voor iedereen die wil stoppen met suiker eten. Vol met handige tips en veel recepten. Veel informatie over wat suiker met je doet - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels. Ook verkrijgbaar als E-book

Meer info

Inca-bessen, puur superfood

Incabessen zijn een superlekkere gezonde snack tussendoor, in desserts, sappen, smoothies en taarten.
Eet je ze zo uit de hand als een rins-zoete snack, dan krijg je in één hap een heleboel gezonde stoffen binnen. 100% biologisch.

Meer info

Google Analytics Alternative