NIEUWS EN WEETJES OVER GEZONDE SNACKSRisico’s microbiële besmetting van onbewerkte groente en kant-en-klare gemengde salades laag

De kans dat voorverpakte gemengde salades uit Nederlandse supermarkten de bacterie Campylobacter, Salmonella, E. coli O157 of Listeria monocytogenes bevatten is gering (minder dan 0,26 procent). Geschat is dat per jaar circa 22 mensen ziek worden door Campylobacter na het eten van deze producten. Dit is een fractie van het geschatte aantal mensen die ziek worden van Campylobacter nadat zij kip hebben gegeten (circa 12.000(!) per jaar). Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).
Lees meer
______________________________________________
Druivenextract remt gastritis
Onderzoekers van de Clemson University hebben verschillende druivenextracten gevonden waarvan de bestanddelen doeltreffend zijn bij het remmen van de Helicobacter pylori, een van de belangrijkste oorzaken van gastritis bij de mens.
Gastritis is een ontsteking van het maagslijmvlies. Gastritis veroorzaakt een branderig gevoel, het zogenaamd 'zuur', het is echter geen maagzweer.
Lees meer
______________________________________________
Wortelen en bladgroenten helpen borstkanker voorkomen

Vrouwen zouden ervan overtuigd moeten worden dat zij niet beknibbelen op salades. De natuurlijke plantaardige pigmenten die wortelen hun oranje en bladgroenten hun groene kleur geven kunnen ook helpen om borstkanker te voorkomen, vooral bij vrouwen die roken, volgens een recente publicatie in het International Journal of Cancer.
Lees meer
______________________________________________
Knoflook kan dodelijke gevolgen van blootstelling aan asbest verminderen
Uit publicaties vanuit India blijkt dat de schadelijke gevolgen van asbest kunnen worden verlaagd met een eenvoudig huismiddeltje, te weten knoflook. Knoflook heeft de mogelijkheid, zo is bekend gemaakt, om kankerverwekking bij asbest te verminderen. Lees meer
______________________________________________
Overig nieuws:

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende >>UITGELICHT:

BOEK-tip

Zeer interessant boek voor iedereen die wil stoppen met suiker eten. Vol met handige tips en veel recepten. Veel informatie over wat suiker met je doet - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels. Ook verkrijgbaar als E-book

Meer info

Inca-bessen, puur superfood

Incabessen zijn een superlekkere gezonde snack tussendoor, in desserts, sappen, smoothies en taarten.
Eet je ze zo uit de hand als een rins-zoete snack, dan krijg je in één hap een heleboel gezonde stoffen binnen. 100% biologisch.

Meer info

Google Analytics Alternative