NIEUWS EN WEETJES OVER GEZONDE SNACKSRode bieten: goed voor het hart, bloedvaten en tegen kanker en stress
De goede eigenschappen van de rode bieten zouden toe te schrijven zijn aan het hoge gehalte nitraten in het sap. Die nitraten zouden de bloedvaten verwijden, waardoor de toevoer van zuurstof naar de spieren zou verbeteren. Het rode pigment betacyanin zou bovendien anti-kankereigenschappen bezitten. Lees meer
______________________________________________
IJzer; goed om te weten en om te eten

IJzer is een onderdeel van de rode bloedlichaampjes en de spieren en helpt bij het vervoer van zuurstof door het lichaam. Bloedarmoede wordt meestal in verband gebracht met ijzertekort.
Lees meer
______________________________________________
Broccoli is (nog) gezonder in combinatie met tomaten

Broccoli wordt gelauwerd als een supergroente.
Maar als je deze groente samen met tomaten eet nemen de gezondheidsvoordelen massaal toe.
Lees meer
______________________________________________
'Aardbeien vertragen cognitieve aftakeling'

Ouderen die minimaal een keer per maand aardbeien eten, gaan cognitief minder snel achteruit dan leeftijdgenoten die de vruchten niet eten. Bij vrouwen die veel aardbeien eten, is het verschil nog veel groter.
Lees meer
______________________________________________
Overig nieuws:

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende >>UITGELICHT:

BOEK-tip

Zeer interessant boek voor iedereen die wil stoppen met suiker eten. Vol met handige tips en veel recepten. Veel informatie over wat suiker met je doet - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels. Ook verkrijgbaar als E-book

Meer info

Inca-bessen, puur superfood

Incabessen zijn een superlekkere gezonde snack tussendoor, in desserts, sappen, smoothies en taarten.
Eet je ze zo uit de hand als een rins-zoete snack, dan krijg je in één hap een heleboel gezonde stoffen binnen. 100% biologisch.

Meer info

Google Analytics Alternative