NIEUWS EN WEETJES OVER GEZONDE SNACKS'Grapefruit helpt tegen overgewicht en diabetes'

Wetenschappers zijn van mening dat de bittere grapefruit een wapen kan zijn in de strijd tegen diabetes. Een studie heeft aangetoond dat nangerin, een smaakstof in citrusfruit, de lever na de maaltijd aanzet tot het verbranden van vet in plaats van het op te slaan.
Lees meer
______________________________________________
Ham en salami kankerverwekkend

Een dagelijks sneetje ham, bacon en ander verwerkt vlees op de boterham verhoogt later het risico op darmkanker. Dat zeggen de kankerexperts van de 'World Cancer Research Fund Charity'.
Het Britse Kankerfonds vindt dat we onze kinderen slechte eetgewoonten aanleren.
Lees meer
______________________________________________
Minister moet giftig bestrijdingsmiddel verbieden

Er zit op sommige plekken 10.000 keer zoveel van het zeer giftige landbouwbestrijdingsmiddel Imidacloprid in het oppervlaktewater als de norm toelaat. Ook normen voor andere bestrijdingsmiddelen worden veelvuldig overschreden. Dit blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat voor 2005 en 2006.
Lees meer
______________________________________________
Klassieke muziek goed voor planten

Een wijnmaker in Toscane gelooft dat geluidsgolven zijn druivenstruiken goed doen. In zijn wijngaard klinkt dan ook dag en nacht klassieke muziek.
Lees meer
______________________________________________
Overig nieuws:

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende >>UITGELICHT:

BOEK-tip

Zeer interessant boek voor iedereen die wil stoppen met suiker eten. Vol met handige tips en veel recepten. Veel informatie over wat suiker met je doet - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels. Ook verkrijgbaar als E-book

Meer info

Inca-bessen, puur superfood

Incabessen zijn een superlekkere gezonde snack tussendoor, in desserts, sappen, smoothies en taarten.
Eet je ze zo uit de hand als een rins-zoete snack, dan krijg je in één hap een heleboel gezonde stoffen binnen. 100% biologisch.

Meer info

Google Analytics Alternative